Casadeur

Cassadeur is een eerlijke en betrouwbare ruin met een goede instelling. De ruin heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. De galop is krachtig, actief en goed van ruimte. In beweging heeft cassadeur veel souplesse, een goede tot zeer goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Connaisseur veel tot zeer veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

 

Zijn vader's

Connaisseur was de parel van de HK in Westfalen 2009. Een paar maanden later werd hij als 3-jarige onder het zadel getoond op de HK in Flyinge en groeide uit tot de sensatie van Zweden. Inmiddels is de bloedmooie Connaisseur goedgekeurd door het BWP en het KWPN.
Connaisseur is in het voorjaar van 2011 na het verrichtingsonderzoek door het KWPN goedgekeurd. Zijn bijna outcross-afstamming Con Amore x Donnerhall maakt hem geschikt voor zeer veel dressuurmerries. Con Amore (Conteur x Pik Bube I) is een inmiddels overleden Hannoveraanse premiehengst.

Conteur is van Contender, ook de vader van de dressuurhengsten Contango en Mendel. Donnerhall is wereldwijd een vooraanstaande dressuurvererver. Zijn bloed vinden we in meerdere KWPN-goedgekeurde hengsten. De 1.69m metende Connaisseur staat zeer goed in het dressuurmodel en beschikt over veel uitstraling.

Show Star is een uitzonderlijk paard qua type, bewegingsvermogen en swingontwikkeling. Show Star heeft zijn bewonderaars overal waar hij verschijnt. Hij was een bekroonde laatste ringdeelnemer in de NRW-hoofdlicentie in 2000. Hij voltooide de 30-daagse test met topcijfers in Münster-Handorf. Vader Sandro Hit was nationaal kampioen van de zesjarige dressuurpaarden, wereldkampioen jonge paarden en zegeviert nu in klasse S en plaatste zich voor Grand Prix. Maar niet alleen sportief, maar ook het fokken van Sandro Hit zette vanaf het begin de standaard. Hij heeft al Körsieger, siegersmares en verschillende Bundeschampionat-winnaars voortgebracht. De moeder Feinbrand was ook succesvol in de S-dressuur en 1a- hoofdpremiewinnaar in Oldenburg. Show Stars veulens wonnen veulens op diverse grote shows, dure veilingveulens en hoog gedecoreerd op de Westfaalse en Duitse Veulenkampioenschappen.

 

Details

Category
Colour
Zwartbruin

Gender
Ruin

Year of birth
2011

Height
172 cm

Additional terms

Images

Videos